Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Взаємодія освіти та спорту в громаді

Дата: 02.09.2022 18:03
Кількість переглядів: 99

Тема доповіді начальника відділу молоді та спорту Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради на серпневій конференції освітян громади

30 серпня 2022 року

«Взаємодія освіти та спорту в громаді»

     Заклади освіти та їх керівники з перших місяців створення Нерубайської громади стали нашими надійними партнерами в реалізації спортивних заходів та створення необхідних умов для надання спортивних послуг мешканцям громади. Завдяки такій взаємодії відділ молоді та спорту  відкрив 8 безкоштовних спортивних секцій для дітей та дорослих. Це унікальна подія, тому що далеко не кожна громада створила такі умови для фізичного розвитку своїх мешканців. Дякую за підтримку директору Нерубайського академічного ліцею №1 Зубрицькій  Світлані Петрівні та директору Холоднобалківського академічного ліцею №3 Ракицькій Надії Павлівні за надані приміщення та спортивний інвентар для роботи секцій.  Наразі, найпопулярнішими в громаді є секції з баскетболу, самбо, футболу, боксу та дзюдо.

        В липні 2022 року Міністерство освіти і науки України започатковує проєкт «Будь активним заради миру»,  який спрямовано на організацію фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул у закладах освіти і відділ молоді та спорту спільно з відділом освіти  приймають рішення реалізовувати даний проєкт разом. Під час реалізації проєкту особливий акцент зроблено на підтримку і залучення до фізичної активності дітей, які наразі вимушено перебувають в Нерубайській громаді. Так ми розробили спільний план спортивно-оздоровчих заходів, які тривали з 13 липня по 3 серпня 2022 року. Всього було реалізовано 12 заходів в яких прийняло участь більше 300 дітей шкільного віку; в якості основних локацій використовувались шкільні стадіони та спортивні майданчики громади, а проводили заняття для школярів вчителі фізичної культури закладів освіти Нерубайської громади спільно з інструкторами відділу молоді та спорту. На екрані ви зараз можете  бачити відео звіт  проведеної роботи, яка проходила під гаслом «Здорові канікули - 2022» і в основному складалась з відкритих тренувань спортивних секцій, показових виступів спортсменів, рухливих ігор та фізичних вправ на свіжому повітрі . Родзинкою в проєкті стали дві події:

1) у Міжнародний день шахів 20 липня, вчителі Нерубайського академічного ліцею№2 провели спортивно-оздоровчі заходи в надзвичайно гарній локації на березі Хаджибейського лиману та запросили на зустріч з молоддю громади справжніх зірок спорту. Змагання з волейболу відкрила та була суддею ігор  олімпійська чемпіонка з волейболу, заслужений майстер спорту України, чемпіонка Європи, найкраща блокуюча волейболістка Соколовська Олена Рабігівна , а звіркою шахового турніру був  чемпіон України з шахів, гросмейтер Голубєв Михайло Володимирович . Такі зустрічі надихають юних спортсменів до нових звершень та є надзвичайно потужними мотиваторами до фізичного та інтелектуального розвитку й занять спортом.

 2) Друга  унікальна подія полягала в тому, що в цьому році наша країна вперше відзначала День Державності  28 липня і ми вирішили присвятити  фізкультурно-оздоровчі заходи  саме відзначенню цієї важливої дати, тому внесли певні корективи в наші плани. Розпочали цей день з «Веселої руханки», потім перейшли до змагань з перетягування канату, в той же час проходив  тематичний конкурс малюнків на асфальті,  поруч на інших локаціях відбувався футбольний турнір для дітей, волейбол для всіх та рухливі ігри від секції з баскетболу. Також було святкове привітання від голови громади Олега Мишаглі та частування дітей морозивом. Знову підкреслюю, що допомагали нам провести всі заплановані заходи адміністрація та вчителі фізичної культури закладів освіти Нерубайської громади за що їм велика подяка.

         Отже підводячи підсумки можна зробити висновки, що разом  добре не тільки ворога бити але й створювати та реалізовувати спільні корисні для громади проєкти, тим більше, що й діти й доросле населення наразі потребують психологічної підтримки адже не має кращих ліків від депресії та стресу аніж фізична активність та заняття спортом.

      Щодо найближчих планів відділу молоді та спорту:

  • вже сьогодні ведеться робота, яка дозволить відкрити нові секції (з фітнесу, йоги, армрестлінгу), особливо зацікавлені в чирлідінгу , плануємо організувати роботу шахову клубу та проведення інтелектуальних змагань, більше уваги хочемо привернути до осіб з інвалідністю та реалізувати проєкт «Спортивний вікенд» для активного родинного відпочинку,  враховуючі те, що на території громади є Хаджибейський лиман необхідно створити умови для розвитку вітрильного спорту і нам дуже сподобалась пропозиція від учнів Нерубайського академічного ліцею №1 про спільне написання книги про спорт в громаді, ми з радістю його приймаємо і готові співпрацювати. Отже, відділ молоді та спорту управління освіти, культури молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради завжди готовий до спільних проєктів.

 

ВІДЕО

ВІДЕО 1


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень